BOOTCAMP

Het doel van Boot camp is om in korte tijd je conditie en kracht sterk te verbeteren.

De training zal gegeven worden door Twan. Dit aangezien hij een rugzak vol ervaring in de sportwereld heeft en voldoende kennis om jou een verantwoorde training aan te bieden.

Alle oefeningen zijn aan te passen aan jouw eigen niveau. Wil je graag fitter worden, afvallen of sterker worden maar staat het idee van een fitness ruimte je tegen? Dan is Bootcamp zeker geschikt voor jou!

Bootcamp bestaat namelijk uit een afwisselend pakket aan oefeningen, zodat je binnen korte tijd je gehele lichaam traint. Zo werk je aan je conditie en komen er leuke, uitdagende, spierversterkende oefeningen voorbij. Doordat je in groepsverband traint, ontstaat er al snel een leuke ontspannen sfeer. De teamgeest zorgt ervoor dat je net dat beetje extra geeft, of je nu individuele oefeningen doet of samenwerkt.

Bootcampen is goed voor je! Dat je werkt aan je spieropbouw en met elke work-out je vetverbranding stimuleert is inmiddels wel bekend. Maar er zijn ook nog genoeg andere redenen waarom bootcamp goed voor je is, dit hoeft niet altijd zichtbaar te zijn op de weegschaal of in de spiegel!

8 redenen om te starten met bootcamp!

Bootcamp stimuleert je humeur

Heb je een ochtendhumeur? Een middagdip of misschien een avondbaalbui? Ga bootcampen! Door te bootcampen worden er in je hersenen diverse goede stofjes aangemaakt, waaronder het geluks/knuffelhormoon endorfine, die er voor zorgen dat spanning verminderd en zorgt voor een relaxt gevoel. Grote kans dus dat na een stevige work-out die nare bui als sneeuw voor de zon is verdwenen!

Bootcampen bevorderd je geheugen

Bootcampen is van belang voor je hersenen. Bewegen zorgt namelijk voor herstelprocessen je hersenen. Nieuwe hersencellen worden aangemaakt en door te bewegen stimuleer je de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen. Regelmatig bootcampen houdt dus niet alleen je lichamelijke conditie op peil, maar zorgt ook voor een beter geheugen en minder concentratieproblemen. 

Bootcampen stimuleert je spijsvertering

Door te bootcampen zorg je er voor dat je spijsvertering soepel verloopt. Door te bewegen stimuleer je de peristaltiek van de darmen, waardoor ook afvalstoffen sneller worden afgevoerd door je darmen.

Bootcampen verbeterd je creativiteit

Als je regelmatig bootcampt kan dat ervoor zorgen dat je steeds vaker spontaan goede ideeën krijgt. Fysieke inspanning traint namelijk je hersenen om flexibeler te worden in het zoeken van creatieve oplossingen. Maar dat werkt alleen als je lichaam eraan gewend is actief te zijn. Dus ben je een beginnende bootcamper, verwacht dan niet meteen dat je na de training je meest geniale Einstein-waardig idee zo uit je mouw schudt. 

Bootcamp bevorderd stevige botten

Door te bootcampen versterk je niet alleen je spieren, ook je botten worden sterker. En dat is natuurlijk belangrijk voor als je ouder wordt. 

bootcampen zorgt voor een beter zelfvertrouwen

Hoe meer je traint hoe sneller je ervaart dat je lichaam steeds sterker wordt. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen, je voelt je beter in je vel.

Bootcampen verminderd stress

Voel jij je ook altijd een stuk beter als je een lange drukke dag afsluit met een momentje sporten? Dat kan kloppen! Tijdens het bootcampen worden je stresshormonen afgevoerd uit je lichaam en je stressgevoel verminderd. Resultaat: na afloop voel je je een stuk meer ontspannen.

Bootcampen bevorderd de huid

Hoewel je het niet zou denken als je na je sportsessie  in de spiegel kijkt en je hoofd helemaal rood en bezweet is, bootcampen is goed voor je huid. Door intensief te bewegen verbetert je bloedcirculatie met positieve effecten op je huid. Daarnaast functioneert je eigen zweet is als een soort diepreiniger voor je huid. Door het zweten duwt het vocht als het ware al het opgehoopte vuil en afvalstoffen uit je poriën naar buiten. Na die welverdiende after-training douche ben je niet alleen weer fris, maar heb je jezelf door te zweten ook van binnenuit gereinigd. 

 

Nieuwsgierig geworden of wil je een vrijblijvende proefles?